Дар’ївська громада
Херсонська область, Херсонський район

Обережно! Шахраї розсилають фейкові повідомлення та зламують Telegram-акаунти

Дата: 02.10.2024 10:44
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

Телеграм наразі залишається однією з найпопулярніших соціальних мереж в Україні. Значна частина громадян використовує цей месенжер для професійного й особистого спілкування. Показовим є і той факт, що наша країна займає 6 місце в світі за кількістю Телеграм-каналів-«мільйонників». Тому одним із ризиків використання Телеграм є те, що українці продовжують користуватися цією платформою для читання новин, обміну інформацією у власних потребах…

Однак на сьогодні більш актуальною проблемою для багатьох є захист своїх даних і листування від стороннього доступу, аби ним не скористалися зловмисники.

У кіберполіціі вважають, що у більшості випадків зловмисники хочуть отримати фінансовий зиск від зламу акаунту. Через доступ до контактів починають розсилати фішингові листи з проханням про допомогу, пишуть щось на кшталт - «зараз не можу говорити, перерахуй терміново кілька тисяч гривень на картку, поверну за пару годин, як буду на звʼязку». Розраховано на те, щоб людина діяла поспіхом і не перевіряла інформацію, суми коштів можуть бути різними, часом відносно невеликими, аби не насторожити. Наприклад: «прохання перерахувати 1 гривню для голосування» і коли людина вводить дані своєї картки, щоб сплатити 1 гривню, з картки зловмисники знімають усі наявні кошти.

Найчастішою схемою є голосування. «Школа, діти, конкурс краси чи танців - підтримайте нашу Таню, Віку, Аню…», це теж спрацьовує бо є заклик, що кожен голос важливий.  При переході за посиланням людині пропонують авторизуватися через Телеграм і в цей час зловмисники отримують доступ до її акаунту.

ПОПЕРЕДЖУЄМО: Не переходьте за посиланням, не вводьте персональні дані для того щоб проголосувати. Це шахрайська схема, за допомогою якої вони вимагають кошти з вашого списку контактів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь